۱۳۸۸ مهر ۱۵, چهارشنبه

اثرات سوء «پارازیت»هایی که می آید؟!


فرارو- صفحه سیاه تلویزیون و پیام "no signal" تصویری است که اکنون شهروندان تهرانی ای که قصد تماشای شبکه های ماهواره ای را دارند با آن مواجه می شوند. چند روزی است که در برخی مناطق تهران شبکه های ماهواره ای غیر قابل دسترس می باشند و حجم اختلال این شبکه ها به اندازه ای است که اگر پیشتر تصاویر شبکه های ماهواره ای به صورت شطرنجی قابل مشاهده بودند اما در حال حاضر بسیاری از این شبکه ها به طور کامل قطع می باشند.

به گزارش فرارو، حجم پارازیت ارسال شده بر روی ماهواره ها اکنون به اندازه ای است که شایعات بسیاری در این خصوص منتشر شده است. برخی سایت ها ادعا می کنند که سیستم جدید ارسال پارازیت به تازگی از کشور روسیه خریداری شده است.

این اخبار که صحت آنها تایید نشده است حاکی است که سیستم مجهز روسی که به تازگی خریداری شده در جنگ های مدرن الكترونیك برای اختلال در رادارها استفاده می شود، اما شرکت "صا ایران" با ایجاد تغییراتی در این سیستم به قدرت بالایی برای ارسال امواج دست یافته است.

ادعا می شود که در این سیستم اسیلاتورهایی در پهنای باند مایكروویو استفاده شده كه تمامی كانال های ماهواره ای را دچار اختلال می كند. این امواج همانند سیگنال از یک برج رادیویی فرستاده شده و بر روی سیگنالهای اصلی ماهواره سوار می شوند.

نصب فرستنده های پارازیت در تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور به طور گسترده از سال ۱۳۸۱ آغاز شد. در این سال دستگاه های پارازیت از کمپانی اریکسون خریداری شد و برخی مدعی اند یکی از دستگاه های مجهز تولید پارازیت بر بالای برج میلاد تهران نصب شده است. همچنین برخی اخبار مطرح می کنند که علاوه بر مراکز ثابت ارسال پارازیت، تعدادی واحدهای سیار که توسط کامیونت حمل می‌شوند، نیز درارسال پارازیت نقش دارند.

در آن زمان نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم خواهان برخورد با کانون های ارسال پارازیت شدند و گزارش ارسال پارازیت به روی امواج ماهواره‌ ای و رادیوئی، در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بررسی شد و دستور متوقف ساختن آن به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ارسال شد.

سید محمد خاتمی، رئیس جمهوری وقت ایران، در پی دریافت گزارشی از وزارت پست، تلگراف و تلفن و نیز پس از نامه نمایندگان مجلس دستور داد ارسال پارازیت سریعا متوقف شود.

برخی گزارش ها و تحقیقات حکایت از خطرناک بودن امواج پارازیتی زمینی برای سلامت جسمی و روانی انسان دارد و به همین علت در دولت خاتمی و آن زمان که ارسال پارازیت آغاز شده بود وزارت بهداشت وقت طی گزارشی به کمیسیون صنایع مجلس ششم احتمال وجود خطرات و مضرات این نوع امواج را بسیار بالا دانست.

در آن زمان همچنین مهندس مولوی یکی از اعضای هیات علمی دانشكده پست و مخابرات، گفته بود که امواج مایكروویو پس از نفوذ به بدن انسان نوعی اثر گرمایی تولید می كنند و باعث می شود درجه حرارت بدن بالا رود.

به گفته او طبق مطالعات انجام شده از بین رفتن تعادل دمای بدن، به طوری كه بیش از ۵ درجه سانتیگراد باشد، برای انسان مرگ آور است و بیشتر از یك بمب اتمی برای افراد خطرناك است.

برخی تحقیقات همچنین حکایت از خطر ابتلا به سرطان و عقیم شدن مردان به خاطر این امواج می کنند و این خطر را برای کودکان و افراد مسن بیشتر می دانند. نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم نیز اخیرا طی مصاحبه ای نسبت به تاثیر مخرب پارازیت های ماهواره ای و مخابراتی بر سلامت روان شهروندان تهرانی هشدار داد.

دکتر انوشیروان محسنی بند پی در گفتگو با "فردا" اظهار داشت: «متاسفانه بعد از انتخابات انواع پارازیت های مخابراتی به شدت افزایش یافته که مطمئنا برای سلامت تهرانی ها نگران کننده است، بویژه که کلان شهر تهران با مشکلات دیگری همچون آلودگی هم روبه روست.»

او در این خصوص ادامه می دهد:« تحقیقات همچنین نشان داده که امواج پارازیت تاثیرات مخربی بر اعصاب و روان انسان نیز بر جای می گذارند. همچنین این امواج ممكن است در اثر تداوم، ناشنوایی مزمن را به همراه داشته باشد و برای افراد التهابات پوستی را به دنبال بیاورد.»

علیرغم تمام شایعاتی که در خصوص نصب دکل هایی که پارازیت قوی ارسای می کنند و مضرات آنها اما مقامات و نهادهای ذیربط تاکنون موضع گیری شفافی در این خصوص نداشته و این اخبار را به طور قطعی تایید و تکذیب نکرده اند.

از آنجا که در حال حاضر دسترسی شهروندان به شبکه های ماهواره ای مختل شده است به احتمال زیاد سیستم جدیدی برای این امر استفاده شده است و حال مسئولین باید پاسخ دهند که آیا این سیستم ها از آن دست است که گفته می شود خطرات بسیاری برای مردم دارد یا اینکه تدبیرهایی برای مقابله با اثرات سوء امواج پارازیت برای شهروندان اندیشیده شده است.

پاسخگویی مسئولان کمک بسیاری به از میان رفتن نگرانی شهروندان در این خصوص می کند.

ارسال اين مطلب به دوستاندريافت فايل مطلبنسخه قابل چاپ

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر